Nové VKV kmitočty získalo Rock Rádio a brněnský Krokodýl

12. říjen 2017

Frekvenci v Dačicích už jihomoravské rádio jednou vlastnilo, v dubnu ji ale regulátorovi samo vrátilo. Provozovatel Krokodýlu teď získal licenci znovu.

Nové VKV kmitočty si do svého seznamu připisují díky poslednímu zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) Rock Rádio a Rádio Krokodýl. První zmiňovaná stanice získala frekvenci v Třebíči, druhá v Dačicích. Rock Rádio může signál z nové lokality šířit výkonem 100 Wattů na frekvenci 103,7 MHz, Krokodýl 250 Watty na 98,5 MHz. Obě licence byly uděleny na dobu osmi let, nejpozději do 10. října 2025.

Za zmínku stojí zejména udělení frekvence pro Rádio Krokodýl. Jedná se o stejný kmitočet, který již měla stanice využívat v minulosti, ale provozovatel ho nakonec sám koncem dubna letošního roku vrátil. Web Digitální rádio o této změně psal ve svém aprílovém reportu. Ze zákona musí být vysílání na nových VKV frekvencích zahájeno do 180 dní od doby, kdy toto rozhodnutí nabude právní moci. V případě, že se tak nestane, hrozí provozovateli odebrání licence. Rock Rádio už má na jihu republiky frekvenci v Jihlavě a Znojmě.

autor: lukpo
Spustit audio