Nové VKV vysílače vyrostou v České Lípě a Rumburku

6. říjen 2016

Regulátor na svém posledním zasedání také schválil přesun prozatím nespuštěného chomutovského VKV vysílače stanice Kiss 98, neuspělo naopak Country rádio.

V následujících měsících lze očekávat spuštění nových VKV/FM kmitočtů v severních Čechách, konkrétně v České Lípě a Rumburku. Vyplývá to z aktuální tiskové zprávy Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Regulátor na svém posledním zasedání vyslechl na veřejném slyšení žadatele o kmitočty Česká Lípa/vodárna – 92.7 MHz, 100 Wattů a Rumburk – 102.6 MHz, 100 Wattů. Podle Jihlavského DX klubu by oním žadatelem mělo být Hey Rádio (bývalá Sázava).

Regulátor na svém posledním zasedání také schválil přesun chomutovského VKV vysílače stanice Kiss 98 z lokality Chomutov 97,1 MHz / 100 W na stanoviště se souřadnicemi WGS 84: 13 24 03 / 50 27 59. Stowattový vysílač prozatím není v současné době funkční, nicméně jeho uvedení do provozu se chystá. Licenci už má společnost Radio United Broadcasting od druhé poloviny dubna. Půlroční zákonná lhůta k uvedení vysílače do provozu se tedy pomalu chýlí ke konci. Radio United naopak neuspělo s žádostí o přesun vysílače Country rádia z Havířova do Třince a jeho navýšení z 40 na 200 Wattů. Zamítavé stanovisko měl v tomto směru telekomunikační úřadu ČTÚ.

autor: lukpo
Spustit audio