Radio Beat spustilo nový VKV vysílač na západě Čech

10. červenec 2017

Západočeská společnost RTI cz, již vysílací stanoviště patří, je jedním ze čtyř subjektů v České republice, které provozují také digitální rozhlas DAB+.

Nový VKV vysílač v západočeských Domažlicích uvedlo v uplynulých dnech do provozu Radio Beat, respektive technici společnosti RTI cz. Na konci června se signál ozval na frekvenci 106.5 MHz z lokality Veselá hora – Svatý Vavřinec. Radio Beat je odtud šířeno výkonem 100 Wattů ve vertikální polarizaci. Ze stejného vysílače mohou majitelé VKV přijímačů naladit také Rock Radio, Radio Kiss, Rádio Proglas, Rádio Samson a Hitrádio FM Plus.

Západočeská společnost RTI cz je jedním ze čtyř subjektů v České republice, které provozují také digitální rozhlas DAB+. Jednou ze stanic, která je v jejím multiplexu šířena, je právě i Radio Beat. Dále se jedná o stanice ČRo Radiožurnál, ČRo Plzeň, ČRo České Budějovice, ČRo Rádio Retro, ČRo Plus, ČRo Radio Wave, ČRo Rádio Junior, Rádio Proglas, Best FM, jamesdean.fm, Rádio Samson a DAB Plus Top 40. Operátor RTI cz využívá pro šíření DAB+ signálu ze svých vysílačů jak III. pásmo, tak i L-band. Pokrývá Prahu, Karlovarsko, Plzeňsko a Českobudějovicko.

autor: lukpo
Spustit audio