Rádio Černá Hora čekají změny, převzetí skupinou Media Bohemia má zelenou

9. únor 2017

Potenciál růstu pro Media Bohemia není v Rádiu Černé Hora malý. Stanici denně ladí 75 tisíc posluchačů, na týdenní bázi ji registruje 160 tisíc lidí.

Rozhlasová skupina Media Bohemia, mimo jiné provozovatel sítě Hitrádio a Fajn Rádio, může stoprocentně ovládnout východočeské Rádio Černá Hora. Změny ve vlastnické struktuře nyní oficiálně schválila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Jde konkrétně o převzetí 52% podílu, který doposud patřil původnímu majiteli, tedy Martinu Černému. Už dříve Media Bohemia získala 48% podíl ve společnosti Radio Černá Hora II.

Potenciál růstu pro Media Bohemia není v Rádiu Černé Hora malý. Stanici denně ladí 75 tisíc posluchačů, na týdenní bázi ji registruje 160 tisíc lidí. Vyplývá to ze včera zveřejněných výsledků Radioprojektu za období od 1. července do 17. prosince 2016. V současné době figuruje Černá Hora na pěti kmitočtech nejen ve východních, ale také severních a středních Čechách (viz webové stránky). Media Bohemia nedávno také ovládla rockové Gama Rádio, které později zařadila do své sítě Rock Rádio.

autor: lukpo
Spustit audio