Rádio Presston po letech opět ožilo, v tichosti funguje od června na internetu

11. červenec 2017

S původním projektem rozhlasové stanice byl svázán hudebník Josef Zoch. Ten stál v minulosti i u krachu jihočeského Rádia Orlík.

Bývalá rozhlasová stanice Rádio Presston, která v minulosti využívala středočeský vysílač Benešov – Kozmice na frekvenci 89.3 MHz, je opět aktivní. Od 1. června funguje na internetu. Redakci Digitálního rádia na to upozornil jeho čtenář Marcel Círek. Presston se chce zaměřit na muziku od padesátých do osmdesátých let s fokusem na domácí interprety, od 90. let pak pouze na umělce aktivní v předchozím období.

Původní Rádio Presston, jehož provozovatelem byla společnost Presston s.r.o., provozoval do konce roku 2001 s fokusem zejména na country music Josef Zoch. Hudebník se snažil po několika letech vrátit na mediální scénu s projektem Rádia Orlík. Ani s ním to ale nedopadlo dobře. Stanice zkrachovala v srpnu 2014. Benešovská frekvence Presstonu byla po jeho ukončení předmětem rekordně dlouhých právních sporů, které trvaly devět let. V současné době je frekvence 89.3 MHz obsazena Hey Rádiem podnikatele Miroslava Pýchy.

autor: lukpo
Spustit audio