Radiožurnál výrazněji poskočil v týdenních datech, získal 27 tisíc posluchačů

8. listopad 2017

Aktuální čísla Radioprojektu ukázala, že se mírně navýšil zásah rádia a také jeho průměrný denní poslech.

Nejsposlouchanější stanicí Českého rozhlasu zůstává Radiožurnál. Denně si ho pustí 833 tisíc lidí, což je prakticky stejná cifra jako při minulém měření. Ukázala to aktuální čísla Radioprojektu za II. a III. kvartál letošního roku. Dobrou zprávou pro Radiožurnál je fakt, že v týdenních datech poskočil o 27 tisíc posluchačů na hodnotu 1,493 milionu. Stanice vede i s 237 tisíci posluchači popularitu stanic v Praze, následovaná je Evropou 2 a Impulsem.

Nejposlouchanější stanicí v Česku je Rádio Impuls, který se drží lehce nad hranicí jednoho milionu lidí denně. Evropa 2 obsadila pozici dvojky a Radiožurnál je třetí nejposlouchanější stanicí u nás. Český rozhlas Plus vykázal v týdenní poslechovosti hodnotu 67 tisíc, v týdenních datech se drží nadále nad stotisícovou hranicí. Český rozhlas navíc plánuje pokrytí této stanice v budoucnu pokud možno nadále vylepšovat.

Aktuální podíl Českého rozhlasu na trhu je 21,7 %. Počet respondentů v rámci Radioprojektu zůstává stejný, třicet tisíc respondentů ročně. Dobrými zprávami jsou skutečnosti, že mírně vzrostl týdenní zásah rádia, a to na 86,5 %, prodloužila se i průměrná doba poslechu rádia o pět minut, a to na 4 hodiny 44 minut. V rámci prezentací aktuálních čísel Radioprojektu vystoupila i šéfka Radia Wave Iva Jonášová, která odborné veřejnosti představila projekt Czeching. Více o projektu si můžete přečíst právě na webu Radia Wave.

autor: lukpo
Spustit audio