Regulátor prodloužil licence VKV vysílačům rádií Rock a Blaník

8. únor 2018

Rádio Blaník si drží v rámci Radioprojektu dlouhodobě pozici nejposlouchanějšího programu v kategorii regionálních stanic a denně ho ladí 569 tisíc lidí.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém posledním zasedání schválila prodloužení platnosti vybraných VKV kmitočtů Rock Rádia a Rádia Blaník. Vyplývá to z tiskové zprávy, kterou dnes médiím poskytl regulátor. V případě Rock Rádia jde o frekvenci 92,4 MHz/100 Wattů v severočeských Teplicích, u Blaníku pak o zlínský kmitočet 94,3 MHz/100 Wattů. Platnost obou analogových licencí byla prodloužena do 10. října 2025.

Rádio Blaník si drží v rámci Radioprojektu dlouhodobě pozici nejposlouchanějšího programu v kategorii regionálních stanic a denně ho ladí 569 tisíc lidí. Od druhého Rádia Kiss ho dělí více než dvě stě třicet tisíc posluchačů, na třetím místě je Rádio Beat s 255 tisíci posluchači. Nejzajímavější novinkou týkající se právě Blaníku je již plánované a medializované pohlcení západočeské stanice Rádio Egrensis. Odkaz na tento text najdete níže. Rock Rádio, které v minulosti pohltilo například severočeskou Gamu nebo jihočeskou Prácheň, drží v rámci regionálních stanic devátou pozici. Denně ho ladí 114 tisíc lidí.

autor: lukpo
Spustit audio