Saský regulátor prodloužil VKV licence privátním hráčům do roku 2025

17. leden 2018

„Významně přispívají k mediální krajině a rozmanitosti. Jsou úzce ukotveny do svobodného státu i v regionech a zaslouží si naše zvláštní uznání,“ uvedl předseda regulátora Michael Sagurna.

Přesto, že Německo je na cestě k digitalizaci rozhlasové vysílání, nechce se prozatím vzdávat ani analogového signálu v pásmu VKV. Saský regulátor SLM na svém posledním zasedání prodloužil řadě vysílatelů stávající licence až do 31. prosince 2025. Jedná se konkrétně o privátní programy Hitradio RTL Sachsen, apollo radio))) a vybrané regionální okruhy jako jsou Radio Chemnitz, Radio Dresden, Radio Erzgebirge, Radio Lausitz nebo Radio Leipzig.

Michael Sagurna, předseda Mediální rady SLM, zdůraznil význam všech soukromých rozhlasových stanic v Sasku. „Významně přispívají k mediální krajině a rozmanitosti. Jsou úzce ukotveny do svobodného státu i v regionech a zaslouží si naše zvláštní uznání,“ uvedl mimo jiné Sagurna, který dále ocenil možnost jednat s novými majitelé analogových sítí, které prodala telekomunikační společnost Media Broadcast. Sasko bude mít díky prodloužení platnosti VKV frekvencí také dobrou možnost připravit se v klidu na příchod digitálního vysílání DAB+.

autor: lukpo
Spustit audio