Spojování privátních stanic v Česku pokračuje, z Rádia Egrensis bude Blaník

2. únor 2018

Společnost RTV Cheb, která je vlastníkem licence pro Rádio Egrensis, uvádí, že přejímáním programu Rádia Blaník nedojde ke změně základní programové specifikace.

Spojování menších rozhlasových stanic pod velké hráče, které nabralo na intenzitě zejména v posledních dvou letech, pokračuje. Západočeské Rádio Egrensis míří pod hlavičku Rádia Blaník, jež vlastní skupina Media Bohemia. Vyplývá to z dokumentu, který byl zveřejněn na webových stránkách Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Souhlas s touto změnou musí nyní regulátor vyjádřit na některém ze svých příštích zasedání.

Společnost RTV Cheb, která je vlastníkem licence pro Rádio Egrensis, uvádí, že přejímáním programu Rádia Blaník nedojde ke změně základní programové specifikace. Tou je „Hudební rádio s regionálním zpravodajstvím“. Program Rádia Blaník je podle provozovatele vytvářen pro obdobnou cílovou skupinu, jako má právě Egrensis. „Nedojde ke ztrátě posluchačské obce z důvodu radikální odlišnosti přejímaného programu vůči stávajícímu programu,“ argumentuje Media Bohemia. Rádio Blaník je v kategorii regionálních stanic dlouhodobě nejúspěšnější stanicí. Ve druhém a třetím kvartálu loňského roku ji ladilo denně 581 tisíc lidí.

autor: lukpo
Spustit audio