Vypínání VKV? Německo o něm prozatím vůbec neuvažuje

15. březen 2018

Proti opuštění analogového pásma se v minulých týdnech a měsících ostře ohradili zejména zástupci velkých privátních vysílatelů, mimo jiné i Antenne Bayern.

Digitalizace rozhlasového vysílání v Německu ještě nedospěla tak daleko, aby bylo na programu opouštění analogového pásma VKV. Na konferenci „DAB+ v dialogu“ to uvedl Stefan Raue, nově zvolený předseda asociace Digitalradio Deutschland a zároveň ředitel rozhlasové rodiny Deutschlandradio. Raue konstatoval, že pro Německo jsou inspirací další země, které si jako možnou hranici stanovili padesát procent digitálního poslechu, uvedl portál Satellifax.de.

Proti opuštění analogového pásma VKV se v minulých týdnech a měsících ostře ohradili zejména zástupci velkých privátních vysílatelů, mimo jiné i Antenne Bayern, která je však i zároveň velkým propagátorem DAB+. Soukromí hráči upozornili, že jsou připraveni migrovat z FM rozsahu ve chvíli, kdy klesne podíl poslechu analogového rádia pod deset procent. Je jasné, že Německo bude v tomto směru v následujících letech ještě hledat kompromis. Podíl DAB+ rozhlasu prozatím nestoupl na celorepublikové úrovni ani ke 20 %.

autor: lukpo
Spustit audio