Vysílací rada poslala do výběrového řízení čtyři nové VKV kmitočty

24. březen 2017

Neúspěšným žadatelem o nový kmitočtový příděl je tentokrát Rádio Haná. Stanice se snažila expandovat do Zlína prostřednictvím VKV frekvence 105.8 MHz. Ta neprošla u ČTÚ.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) vyhlásila výběrové řízení na obsazení čtyř nových VKV kmitočtů. Jedná se konkrétně o stanoviště Kolín – Bezručova ulice (91.4 MHz/100 Wattů), Pec pod Sněžkou – hotel Horizont (99.6 MHz/50 Wattů), Zlín – ulice U Lomu (105.8 MHz/50 Wattů) a Velké Meziříčí – U tří křížů (97.8 MHz/50 Wattů). Dle webu Jihlavského DX klubu je v prvním případě žadatelem Rock Rádio, ve druhém Hey Rádio.

Neúspěšným žadatelem o nový kmitočtový příděl je tentokrát Rádio Haná. Stanice se snažila expandovat do Zlína prostřednictvím VKV frekvence 105.8 MHz, která by měla výkon 100 Wattů. Český telekomunikační úřad ale k této žádosti poslal zamítavé stanovisko. Rádio Haná v současné době operuje na deseti VKV frekvencích na Moravě i ve Slezsku. Stanice má v provozu kmitočty v Olomouci, Kroměříži, Svitavách, Hranicích, Boskovicích, Vyškově, Přerově, Bruntálu, Šumperku a Moravské Třebové.

autor: lukpo
Spustit audio