Olga Zubová: Digitalizace by se neměla zdržet

10. září 2007

Místopředsedkyně sněmovní mediální komise Olga Zubová (SZ) se připojila k těm, kteří by uvítali rychlé projednání digitální novely. "Nemělo by se to posouvat. Digitalizace čeká už takovou dobu na svůj start, že snad není v zájmu nikoho, aby to zdržoval," uvedla poslankyně v krátkém rozhovoru pro ČRo Digital.

Digitální novelou se bude v úterý odpoledne na neveřejném zasedání zabývat podvýbor pro mediální legislativu, jehož je Zubová členkou. Ve středu pak budou poslanci řešit diginovelu v kulturním výboru a na jednání mediální komise. "Považuji za nutné, aby se začalo něco dít, pokud jde o digitalizaci. Jsem sice ve sněmovně nová, ale když jsem byla na konferenci v Českém Krumlově a dozvěděla jsem se, že se o tomtéž hovoří už sedm let, jímala mne hrůza. Snad došlo ke shodě a schyluje se to k nějakému závěru," sdělila ČRo Digital Zubová.

Zástupkyně Strany zelených věří, že sněmovna koncem září novelu schválí. "Já jsem se účastnila několika jednání na ministerstvu kultury mezi různými subjekty. Myslím, že nakonec došlo k určitému konsensu, se kterým sice nebudou všichni úplně spokojeni, ale mohlo by to v této podobě projít," uvedla Zubová. Jak doplnila, nemá informace o tom, že by Zelení podávali nějaké pozměňovací návrhy.

autoři: Irena Ryšánková , Filip Rožánek
Spustit audio