Digitalizace by přinesla stanicím Vltava a D-dur jasnější profilaci

10. březen 2016

Na Vltavě by se podle jejího stávajícího šéfredaktora měla posílit slovesná tvorba, což by si zároveň vyžádalo nové peníze na výrobu.

Jasnější profilaci stanic by přinesla Českému rozhlasu Vltava a D-dur digitalizace rozhlasového vysílání. Na včerejším setkání s veřejností, jejímž tématem byla právě debata nad třetím celoplošným okruhem veřejnoprávního média, to naznačil Lukáš Hurník, který je jeho šéfredaktorem. Blízká budoucnost stanice Vltava je podle jeho Hurníka spojena právě s digitalizací, která by udělala ze stanice D-dur rovnocennou stanici Vltavě. „Mohli bychom říci, že stanicí vážně hudby je D-dur a přesunout, migrovat, některé publikum na tuto stanici,“ konstatoval šéfredaktor ČRo Vltava Lukáš Hurník.

Vltava by po přechodu do digitálního prostředí mohla být mozaikovitější. Znamenalo by to konkrétně, že by se tu měla posílit i slovesná tvorba, což by si ale zároveň pochopitelně vyžádalo nové peníze na výrobu. „S osmdesátiprocentní reprízovostí v hrách by se slávy příliš neudělalo,“ konstatoval Hurník. Co se týká vzdálené budoucnosti, v případě, že by došlo k redukci některých menšinových stanic, Vltava by v takovém případě měla blízko k Českému rozhlasu Plus a vytvořila by se stanice podobná rakouskému veřejnoprávnímu okruhu Österreich 1. Takový program by nabídl proud informací, zpravodajství a dále debaty doplněné o hudbu a literaturu. Šlo by o stanici náročného posluchače.

autor: lukpo
Spustit audio