Bavorská stanice Kultradio potvrdila příjem DAB+ signálu na území Prahy

10. srpen 2017

Digitální oldies stanice označila dopis jako „Kultradio QSL report“, pod kterým je podepsaný šéf stanice Andreas Enders.

Bavorská rozhlasová stanice Kultradio potvrdila formou dopisu příjem svého programu v DAB+ multiplexu Oberfranken na území Prahy. Signál z vysílače Ochsenkopf, který je vzdálen necelých 190 km, se podařilo zachytit o uplynulém víkendu. Kultradio označilo dopis jako QSL report. Právě takzvanými QSL lístky potvrzují většinou veřejnoprávní stanice zachycení svého signálu. Tento způsob komunikace používají obvykle radioamatéři.

„Za prvé bych vám chtěl velmi poděkovat za detailní popis vašeho příjmu. Jsme potěšeni, že jste mohl poslouchat naše Kultradio v Praze díky DAB+. Velice rádi vám potvrzujeme váš příjem dne 5. srpna 2017 v 10.05 CET prostřednictvím frekvence 211.648 MHz, DAB+ kanál 10B, vysílač Ochsenkopf,“ napsal v dopise Andreas Enders, generální ředitel stanice Kultradio. Editor webu Digitální rádio Lukáš Polák adresoval report i dalším stanicím v multiplexu Oberfranken. Pokud příjem potvrdí, seznámíme vás s ním formou další zprávy.

Kultradio QSL report
autor: lukpo
Spustit audio