Arabsko-jazyčná stanice Sout al Khaleej už vysílá díky DAB+ také ve Švýcarsku

22. září 2017

Stanice je šířena v rámci digitální sítě jako „DAB+ Exklusiv!“. Znamená to, že v rámci analogového terestrického vysílání tento program dostupný není.

Arabsko-jazyčná stanice Sout al Khaleej už je dostupná prostřednictvím nabídky pozemního digitálního vysílání DAB+ také ve Švýcarsku. Doposud byla takto šířena pouze ve Vídni (a Londýně). Právě díky signálu od našich východních sousedů je zachytitelná i na omezeném území České republiky, zejména na Moravě. Sout al Khaleej se díky DAB+ ve Švýcarsku stala součástí nabídky multiplexu Digris pro region města Luzern.

Stanice je šířena v rámci digitální sítě jako „DAB+ Exklusiv!“. Znamená to, že v rámci analogového terestrického vysílání tento program dostupný není. V rámci multiplexu operátora Digris je ale dostupných více „DAB+ Exklusiv!“ stanic. Konkrétně v této lokalitě jde o Jam on Radio, Spoon Radio, Open Broadcast, James FM, IP Music a Rundfunk Positiv. Podrobné informace o nabídce pozemního digitálního rozhlasu ve Švýcarsku můžete najít na portálu dab-swiss.ch. Jsou zde k dispozici také informace o mapách pokrytí a odkazy na webové stránky jednotlivých programů.

autor: lukpo
Spustit audio