Automobilka Nissan dodává v Itálii ve spolupráci s RTL díky DAB exkluzivní zpravodajství

18. březen 2016

Signál digitálního rozhlasu pokrývá v Itálii už sedmdesát procent území a pokrytí dálničních tahů se zvýšilo už na dvaadevadesát procent.

Vozy Nissan X-trail Crossover budou ve spolupráci s italskou rozhlasovou stanicí RTL 102,5 dostávat exkluzivní zpravodajství na displeje digitálních rozhlasových přijímačů. Kooperaci obou subjektů oznámila japonská automobilka začátkem tohoto týdne. Jde konkrétně o balík obrazových informací, které budou doplňovat vysílaný program. Takzvaná slideshow není nicméně ani v České republice ničím neobvyklým. Ve svém multiplexu z vysílače Praha – Žižkov se na něj spoléhá i veřejnoprávní rozhlas. Oficiální tisková zpráva bohužel není v technických detailech konkrétní.

Signál digitálního rozhlasu pokrývá v Itálii už sedmdesát procent území a pokrytí dálničních tahů se zvýšilo už na dvaadevadesát procent. Rozhlasová stanice RTL 102,5 spolupráci s automobilkou Nissan podpořila strategii být k dispozici na všech platformách, kterými je nejen DAB rádio, ale také počítače, notebooky, tablety a chytré mobilní telefony (smartphony). V uplynulých letech byla tato stanice i její klony šířena prostřednictvím digitálního rozhlasového multiplexu příbramské společnosti Teleko, operátor je ale časem vyřadil a nahradil českými programy.

autor: lukpo
Spustit audio