Bádensko-Württembersko otevírá DAB+ kapacitu pro dalšího zájemce

23. leden 2018

Zájemci o volnou kapacitu se mohou hlásit do 28. února. Při zlepšených podmínkách je tato síť zachytitelná i na omezeném území Čech.

Mediální regulátor LFK pro německou spolkovou zemi Bádensko-Württembersko otevírá volnou kapacitu DAB+ pro jednoho nového zájemce. Možnost šířit signál prostřednictvím pozemního digitálního rozhlasu se týká konkrétně sítě DRS BW fungující na kanálu 11B. informuje o tom mimo jiné web RadioWoche. Nová stanice tak pokryje svým signálem například Heidelberg, Stuttgart, Ulm a další města.

Zájemci o volnou kapacitu se mohou regulátorovi pro Bádensko-Württembersko hlásit do 28. února. Při zlepšených podmínkách bývá tato síť zachytitelná i na omezeném území Čech. Její součástí jsou například stanice bigFM, egoFM, Radio Regenbogen, Radio Regenbogen 2, Radio 7, Radio Teddy nebo Rock Antenne. Právě poslední jmenovaná stanice je sesterským okruhem Antenne Bayern a její expanze do dalších spolkových zemích je v posledních měsících úspěšná. K naladění je například i na severu Německa.

autor: lukpo
Spustit audio