Bavorské regionální sítě s volnou kapacitou od 1. července včetně vysílače Ochsenkopf

18. květen 2017

K tomuto datu byl zároveň regulátorem potvrzen přesun Antenne Bayern do rozhlasové sítě na kanálu 11D, který využívá Bayerischer Runfunk.

Regionální sítě bavorského veřejnoprávního rozhlasu otevřou svou kapacitu pro všechny zájemce z řad privátních a regionálních hráčů od 1. července. Rozhodl o tom regulátor BLM. Ten již na svém posledním zasedání vypsal výběrové řízení na obsazení volných pozic v DAB+ multiplexu BR Franken, který je šířen i z vysílače Ochsenkopf na kanálu 10B a je zachytitelný bez problémů ve výrazné části (nejen) západních Čech.

K 1. červenci byl zároveň regulátorem potvrzen odchod populární privátní stanice Antenne Bayern z rozhlasového multiplexu na kanálu 10D a její přesun na kanál 11D, který jako celozemskou síť využívá právě Bayerischer Runfunk. Tento balík kanálů je opět zachytitelný ve velké části západních Čech, při zlepšených podmínkách případně i dále od hranic. Stanice Rock Antenne, Kultradio a Absolut Hot se přesunou do multiplexu BR Franken, kterou v tuto chvíli obývají pouze okruhy Bayern 1 a Bayern 2.

autor: lukpo
Spustit audio