Bavorský informační kanál ukončil v DAB+ vysílání, testy se osvědčily

30. duben 2017

V současné době je DAB+ multiplex „Bayern“ obsazen pěti rozhlasovými stanicemi. Jedná se konkrétně o Antenne Bayern, Rock Antenne, Radio Galaxy, Absolut HOT a Kultradio.

Po několika měsících bylo v Bavorsku ukončeno vysílání informačního kanálu šířeného v rozhlasovém multiplexu na kanálu 10D. Vysílání skončilo v polovině dubna a bylo vyhodnoceno jako úspěšné. Jeho cílem bylo ověřeno připravenost na mimořádné události – povodně, válečný stav a podobně. Vysílání mělo tedy sloužit zejména pro bezpečnostní účely a civilní obranu. Zprávu přinesly weby Infosat a Digitalfernesehen.

V současné době je DAB+ multiplex „Bayern“ obsazen pěti rozhlasovými stanicemi. Jedná se konkrétně o Antenne Bayern, Rock Antenne, Radio Galaxy, Absolut HOT a Kultradio. Rozhlasovou síť je možné zachytit i na omezeném území České republiky, konkrétně v západních Čechách (Plzeňský kraj). Do budoucna se tento multiplex má dočkat změn, web Digitální rádio o nich pochopitelně bude informovat. Očekává se, že například Radio Galaxy by se mělo objevit v multiplexu BR Franken šířeno mimo jiné z vysílače Ochsenkopf na kanálu 10B.

autor: lukpo
Spustit audio