Bavorský rozhlas BR může provést rošádu rozhlasových stanic, rozhodl soud

24. červenec 2017

Plánovaný krok, který provede Bavorský rozhlas, ukazuje na vysokou vybavenost domácností a obyvatel spolkové země digitálními přijímači, zejména DAB+.

Ústavní soud pro Bavorsko posvětil rošádu tamního veřejnoprávního rozhlasu, která proběhne mezi stanicemi Puls a BR Klassik. Na krok plánovaný na přelom roku 2017 a 2018 si stěžovali někteří privátní vysílatelé. Zamítnutí stížnosti se nyní objevilo na webu bavorské soudní instance. Zatímco BR Klassik s vážnou hudbou se přesune výhradně do digitální distribuce, Puls naopak přebere její kmitočty v analogovém pásmu VKV.

Plánovaný krok, který provede Bavorský rozhlas, ukazuje na vysokou vybavenost domácností a obyvatel spolkové země digitálními přijímači, zejména DAB+. Veřejnoprávní instituci tak nemůže chystaná operace na poslechovosti výrazněji ohrozit. Privátní vysílatelé argumentovali tím, že pokud Puls, jenž je rozhlasovou stanicí pro mladší posluchače, vstoupí na VKV/FM, bude tím ohrožen duální systém, tedy postavení soukromých a veřejnoprávních hráčů, a to ve prospěch druhé skupiny.

autor: lukpo
Spustit audio