BBC chystá speciální digitální stanici věnovanou jazzu plnou lahůdek

21. říjen 2016

Kromě přímých přenosů z London Jazz Festival se mohou zájemci těšit na jména jako Stewart Lee, Gregory Porter, Laura Mvula, Will Young, Cerys Matthews, Moira Stuart a další.

Speciální stanici BBC Music Jazz, která bude vysílat pouhých pět dní, konkrétně v době od 10. do 14. listopadu, chystá britská veřejnoprávní korporace BBC. Stane se tak při příležitosti konání London Jazz Festival. Tematickou lahůdku, kterou si budou moci díky internetu vychutnat i zájemci z České republiky a Slovenska, bude možné naladit v DAB multiplexu po celé Velké Británii. BBC Music Jazz nabídne celkem 96 hodin exkluzivního obsahu.

Kromě přímých přenosů z London Jazz Festival se mohou zájemci těšit na jména jako Stewart Lee, Gregory Porter, Laura Mvula, Will Young, Cerys Matthews, Moira Stuart, Jamie Cullum, Soweto Kinch, Jools Holland, Craig Charles, Ana Matronic, Jay Rayner, Julian Joseph a Claire Martin. Ve vysílání dočasné tematické stanice se objeví například i výběr z padesátky nejlepších alb všech dob a vzácné archivní materiály. Stanici věnovanou tomuto žánru provozuje pod názvem ČRo Jazz Český rozhlas. Zájemci ji mohou naladit například v rámci rozhlasového multiplexu ČRo DAB Praha z vysílače Žižkov, a to na kanálu 12C.

autor: lukpo
Spustit audio