Britská BBC vstoupila do DAB+ v Nizozemsku, využila multiplex MTVNL

3. březen 2017

Nizozemská média připomínají, že pro BBC jde o návrat na tamní trh. Stanici BBC World Service bylo možné v minulosti přijímat díky středovlnné frekvenci 648 kHz.

Britský veřejnoprávní rozhlas BBC začal vysílat prostřednictvím digitálního vysílání DAB+ v Nizozemsku. Od středy 1. března si mohou zájemci naladit vysílání jeho mezinárodního zpravodajského okruhu BBC World Service. Korporace se rozhodla využít DAB+ multiplexu operátora MTVNL, který je dostupný na řadě míst Nizozemska. BBC se již dříve podle informací německých médií zajímala také o toto vysílání u našich západních sousedů.

Nizozemská média připomínají, že pro BBC jde o návrat na tamní trh. Stanici BBC World Service bylo možné v minulosti přijímat díky středovlnné frekvenci 648 kHz. Kvůli škrtům v rozpočtu se ale BBC rozhodla toto vysílání v roce 2011 pozastavit. Nizozemci mají taktéž možnost sledovat televizní programy britského veřejnoprávního média, a to díky zásahu britského svazku satelitu Astra 2E, který země Beneluxu také pokrývá na paraboly běžných rozměrů. V rozhlasovém multiplexu je BBC World Service vyhrazen datový tok 48 kbps.

autor: lukpo
Spustit audio