Britský řetězec Sainsbury s DAB přijímačem v retro stylu

7. únor 2017

Uživatel, který hledá přijímač s pokročilejšími funkcemi, se musí v tomto případě poohlédnout jinde. DAB/DAB+ rádio uspokojí základní potřeby.

Britský řetězec supermarketů Sainsbury představil v uplynulých týdnech novinkový rozhlasový DAB/DAB+ přijímač, který je určen zejména pro zájemce o retro design. Kromě digitálního rádia umožňuje přijímač zpracovat také signály v pásmu VKV/FM. Do paměti je možné uložit deset digitálních a deset analogových stanic. Produktová novinka britského řetězce zároveň funguje jako budík – buzení prostřednictvím oblíbené stanice nebo „bzučáku“.

Uživatel, který hledá přijímač s pokročilejšími funkcemi, se musí v tomto případě poohlédnout jinde. DAB/DAB+ rádio uspokojí základní potřeby, ale nedisponuje například barevným displejem, případně připojením k internetu. Produktové novince dominuje přední reproduktor. Výstup zvuku je možné realizovat také pomocí sluchátek – je zde audio konektor pro připojení sluchátek 3.5 mm. Rádio je možné napájet prostřednictvím adaptéru ze sítě, případně pomocí čtyř tužkových baterií typu AA. Ty pochopitelně nejsou součástí balení. Přijímač má hmotnost půl kilogramu.

autor: lukpo
Spustit audio