Bývalý pirát Amsterdams Most Wanted se díky DAB+ dostane legálně do éteru

15. březen 2017

Radio AMW se zaměřuje zejména na žánr takzvaného „deep house“, nevyhýbá se ale například i funku, soulu a black music obecně.

Bývalá pirátská rozhlasová stanice AMW – Amsterdams Most Wanted – bude moci nyní zcela legálně šířit svůj signál do éteru v Nizozemsku. Stane se tak pochopitelně díky technologii DAB+. O vstupu do digitálního prostředí informuje stanice na svém profilu sociální sítě Facebook, upozornil na něj web TotaalTV. Digitálně bude možné AMW naladit prostřednictvím lokálního DAB+ multiplexu v regionu Zandvoort.

Radio AMW se zaměřuje zejména na žánr takzvaného „deep house“, nevyhýbá se ale například i funku, soulu a black music obecně. Na webu stanice uvádí, že jeho tým tvoří známý DJ’s a producenti, kteří se pohybují na taneční scéně po celém Nizozemsku. Zájemci z České republiky a Slovenska mohou tuto stanici naladit on-line, mimo jiné prostřednictvím populární služby TuneIn. Kromě oblasti Zandvoort, kam se chystá stanice AMW, fungují nizozemské lokální multiplexy také ve městech Groenlo, Vlaardingen, Duivendrecht a Vlagtwedde.

autor: lukpo
Spustit audio