České Radiokomunikace odstaví na několik hodin vysílač Praha – Mahlerovy sady

5. březen 2018

Od půlnoci do páté hodiny ranní nebudou moci majitelé digitálních přijímačů na území hlavního města naladit a poslouchat stanice v multiplexu ČRo DAB+.

České Radiokomunikace provedou příští týden údržbovou přestávku na pražském vysílači Žižkov (Mahlerovy sady). Odstávka se dotkne i pozemního digitálního rozhlasu, konkrétně multiplexu ČRo DAB+. Údržbová přestávka naplánovaná na 14. březen proběhne v době od půlnoci do páté hodiny ranní. Důvodem výluky je pravidelné kontrola vysílače a všech navazujících technologií. Ve stejném čase budou odstaveny i zde šířené VKV frekvence.

Od půlnoci do páté hodiny ranní nebudou moci majitelé digitálních přijímačů na území hlavního města naladit a poslouchat stanice v multiplexu ČRo DAB+. Jeho součástí jsou všechny celoplošné okruhy Českého rozhlasu, dále digitální stanice a také vybrané regionální okruhy. V případě, že bude chtít zájemce pro svůj DAB+ přijímač alternativu, může vybírat ze dvou možností. Tou první je operátor Teleko na kanálu 11A (vysílač Strahov), druhou pak společnost RTI cz. Tato firma však v Praze provozuje pouze vysílání v L-bandu, konkrétně na kanálu LD.

autor: lukpo
Spustit audio