Český rozhlas dnes připomíná Světový den rádia, upozorňuje i na roli digitalizace

13. únor 2018

Všechny pořady, které veřejnoprávní médium odvysílalo, případně ještě odvysílá, si můžete poslechnout v rámci našich hodinových záznamů.

Český rozhlas dnes ve vysílání svých stanic, zejména Plusu a Radiožurnálu, připomíná Světový den rádia, který před sedmi lety vyhlásilo UNESCO. Letošní ročník se trefil do právě probíhajících olympijských her a mj. i proto je letos hlavním tématem "Rádio a sport". V minulých ročnících se světový den rádia zaměřoval na mladší posluchače, reflektovala se role při živelných katastrofách, a jak médium umí komunikovat s moderním posluchačem 21. století.

„Plusko“ připomnělo Světový den rádia ve svém ranním vysílání od 8.25. Kolega Ondřej Ševčík připomněl důležitou roli digitalizace rozhlasového vysílání a upozornil na aktuálně vysílající speciální stanici, která se (nejen) v rámci DAB+ věnuje olympijským hrám. Záznam pořadu si můžete přehrát, případně rovnou stáhnout v rámci celodenních záznamů vysílání. Další příspěvek Plusu věnovaný rozhlasovému vysílání zazněl od 7.16 a k dispozici je zde. O Světovém dnu rádia má v plánu hovořit i dnešní Magazín Leonardo, který se bude vysílat od 14.33. Jeho záznam mohou později najít v zájemci v našem audioarchivu.

autor: lukpo
Spustit audio