Co nabídne Den s digitálním rádiem? Vše, co chtějí zájemci o DAB+ rozhlasu vědět

1. červen 2017

Informace o digitálním rádiu budou moci zájemci získat v době od deváté do osmnácté hodiny. Akci doplní také výstava DAB+ přijímačů a vysílací techniky operátora RTI cz.

Den otevřených dveří Českého rozhlasu, který se koná v sobotu 10. června, bude spojen s prezentací novinek a přijímačů týkajících se digitálního rozhlasu. Akci Den s digitálním rádiem budou moci navštívit zájemci v prostorách Galerie Vinohradská 12, která je umístěna v budově Českého rozhlasu. Pořadatelem akce je západočeská společnost RTI cz, jenž je jedním ze tří operátorů provozujících u nás digitální vysílání ve standardu DAB+.

Informace o digitálním rádiu budou moci zájemci získat v době od deváté do osmnácté hodiny. Akci doplní také výstava DAB+ přijímačů a vysílací techniky operátora RTI cz. Zájemci si budou moci také poslechnout rozdíl ve zvukové kvalitě u digitálního vysílání a klasické analogové VKV distribuce. Digitálnímu rozhlasu bude věnován 10. června prostor na Radiu Wave. Po 11 hodině přijdou do studia editor webu Digitální rádio Lukáš Polák a provozní ředitel RTI cz Roman Kropáček. Zájemci budou moci sledovat rozhovor také díky on-line videokamerám na YouTube kanálu Českého rozhlasu.

Den s DAB radiem - 10. června 2017
autor: lukpo
Spustit audio