Conrad naskladnil nová digitální rádia, cena už začíná okolo tisícovky

1. březen 2016

Jedná se o čtyři DAB+ přijímače, které umožňují i poslech prostřednictvím FM pásma, případně bezdrátový přenos díky Bluetooth.

Německá společnost Conrad Electronic, která působí i v České republice, zveřejnila na svých webových stránkách několik nových přijímačů pro poslech digitálního rozhlasu DAB+. Vybrat si může jak náročnější, tak méně náročný uživatel. Cenové rozpětí těchto rádií je poměrně velké. Začíná přibližně na tisíci korunách a končí okolo šesti tisíc korun. Do kategorie lowcostových přijímačů patří model DAB+ rádio Dual 73905. Za cenu necelých 1200 korun získá uživatel přenosné rádio s III. pásmem a FM rozsahem a možností uložení dvacítky stanic. K dispozici je i klasický sluchátkový výstup pro konektor jack 3,5 mm.

Z kategorie levnějších rádií se v sortimentu objevil nově také produkt Ruark Audio 9022. Digitální rádio v době psaní textu prozatím neobsahovalo detailnější popis. Cenově vyšší modely naopak zastupují dva kusy. Tím prvním je DAB+ rádio Sangean TunPad blue-metallic, TunPad. Jednou z výhod je možnost nabíjení dodávaných akumulátorů, takže po dobití je možné je znovu použít. Přijímač disponuje i bezdrátovým přenosem Bluetooth. Z pohledu ceny je pak nejvyšším modelem DAB+ rádio Lenco DR-88BT. Během týdne chystá firma zalistovat i další novinkové přijímače, o nichž budeme ještě informovat.

autor: lukpo
Spustit audio