ČTÚ zveřejnil aktualizovanou verzi dokumentu týkající se využití III. pásma

19. prosinec 2016

Dokument má přes dvacet stran a je zaměřen na vysílání v pásmu 174 až 380 MHz, přičemž digitálnímu rádiu je vyhrazen rozsah 174 až 225 MHz.

Aktualizovanou verzi dokumentu týkající se využití III. pásma, které bude v budoucnu sloužit pro šíření digitálního rádia DAB+, zveřejnil na svém webu Český telekomunikační úřad (ČTÚ). Na novinku upozornil web Digitální rádio Tomáš Řapek ze společnosti Teleko, která je jedním ze tří operátorů provozující na našem území DAB+ multiplexy. Dokument ČTÚ je nově doplněný o poznámky subjektů, které dorazily v průběhu připomínkového řízení.

Dokument má přes dvacet stran a je zaměřen na vysílání v pásmu 174 až 380 MHz, přičemž digitálnímu rádiu je vyhrazen rozsah 174 až 225 MHz. V dokumentu najdou zájemci mimo jiné i rozdělení republiky dle jednotlivých oblastí do tabulky a přidělení konkrétních kanálů (součást přílohy). Rok 2017 by měl být pro vysílání DAB+ v České republice důležitý. Veřejnoprávní médium s ním po Praze a Berouně plánuje expandovat i do Plzně, Brna a Ostravy. Jaká bude podoba tohoto multiplexu, to však ukáže až čas. Strategie rozvoje digitálního vysílání stanovila Českému rozhlasu šířit v sítí pouze tři analogové stanice.

autor: lukpo
Spustit audio