DAB multiplex BBC dosáhl ve Velké Británii pokrytí 98 % populace

13. prosinec 2017

„Expanze přinesla digitální vysílání také do oblastí, které bylo dříve úplně bez jeho signálu,“ uvedl Kieran Clifton, ředitel Distribution & Business Development v BBC.

Pokrytí signálem digitálního rádia DAB ve Velké Británii se dostalo v uplynulých dnech díky veřejnoprávní BBC na hodnotu 98 % domácností. Země tak stejně jako v případě dalších evropských států potvrzuje, že lídrem této technologie mají být veřejnoprávní média. Signál DAB multiplexu BBC je v tuto chvíli šířen ze 163 lokalit po celé Velké Británii. Jde nejen o celoplošné stanice, ale pochopitelně také čistě digitální programy.

Co je důležité, v současné době je pokryto signálem téměř dva a půl tisíce kilometrů dálnic a hlavních silnic. „Expanze DAB přinesla digitální vysílání také do oblastí, které bylo dříve úplně bez jeho signálu, jako je například Machynlleth ve středním Walesu, Guernsey, Ramsey na ostrově Man, ostrov Skye a Calder Valley v Západním Yorkshiru. Zlepšili jsme také pokrytí ve velkých městech a regionech Aberdeen, Coventry, Eastbourne, Glasgow a Leicester,“ uvedl Kieran Clifton, ředitel Distribution & Business Development v BBC.

autor: lukpo
Spustit audio