DAB+ multiplex v bavorském Augsburgu by měla rozšířit další rozhlasová stanice

19. leden 2018

Součástí digitální sítě jsou například programy Hitradio RT1, Radio Fantasy, Radio Ilmwelle nebo Mega 80’s. V době zlepšených podmínek bývá tento multiplex zachytitelný i na omezeném území Čech.

Nabídku digitálního rozhlasového vysílání v regionu Augsburg plánuje od jara letošního roku rozšířit doposud pouze internetová stanice Radio Schwabmünchen. Místní program o tom informuje na svých webových stránkách. DAB+ dokonce Radio Schwabmünchen umístilo na první pozici, tedy před možnosti, jako jsou internet nebo mobilní aplikace. Tento krok by byl de facto vstupem stanice do klasického terestrického vysílání.

Web Satellifax.de si však všiml toho, že ač Radio Schwabmünchen avizuje distribuci v DAB+, bavorský regulátor BLM žádné výběrové řízení na volnou kapacitu v Augsburgu nevyhlásil. Chystanou změnu tak prozatím nelze ohraničit žádným přesným termínem. DAB+ multiplex v Augsburgu funguje na kanálu 9C, a to z jediného vysílače. Čtyřkilowattový Hotelturm šíří signál v regionu ve vertikální polarizaci. Součástí multiplexu jsou například stanice Hitradio RT1, Radio Fantasy, Radio Ilmwelle nebo Mega 80’s. V době zlepšených podmínek bývá tato rozhlasová síť zachytitelná i na omezeném území Čech.

autor: lukpo
Spustit audio