DAB rozhlas poslouchá ve Velké Británii 32 % populace, digitál dlouhodobě roste

27. říjen 2016

UVNITŘ DOKUMENT - Více než třicet milionů dospělých v rámci průzkumu deklarovalo, že vlastní DAB přijímač, což je meziročně nárůst o sedm procent.

Pozemní digitální rozhlas DAB/DAB+ v současné době poslouchá 32,3 % britské populace. Ukázaly to dnes zveřejněné výsledky Rajar za období třetího kvartálu letošního roku. Digitální poslech v současné době využívá 45,5 % populace, což je zatím nejvyšší hodnota za dobu existence měření. Meziročně jde o nárůst o necelá čtyři procenta. DAB rozhlas je v současné době nejpopulárnější platformou pro poslech digitálního rádia.

Více než třicet milionů dospělých v rámci průzkumu deklarovalo, že vlastní DAB přijímač, což je meziročně nárůst o sedm procent. DAB rozhlas také činí 71 % z celkového objemu odposlouchaných hodin na digitálních platformách. Digitálně (bez ohledu na platformu) deklaruje v Británii poslech 59 % populace. Nejpopulárnější digitální rozhlasovou stanicí na Ostrovech je v současné době BBC Radio 6 s necelými dvěma a půl miliony posluchači, následovaná programem BBC Radio 4 extra s dvoumilionovým publikem.

autor: lukpo
Spustit audio