DAB+ vysílač Ochsenkopf navýší výkon, Kultradio potvrzuje vstup na kanál 10B

28. červen 2017

Změny proběhnou již za pár dní. O změnách technických parametrů informoval našeho dlouhodobého spolupracovníka provozovatel stanice Kultradio.

Digitální rozhlasový vysílač Ochsenkopf, který šíří pro oblast Oberfranken signál DAB+ multiplexu na kanálu 10B, chystá navýšení vyzářeného výkonu. Pavlu Bártovi, spolupracovníkovi webu Digitální rádio, to potvrdil programový ředitel stanice Kultradio Andreas Enders. Právě tento program spolu s dalšími novými okruhy bude od 1. července součástí nabídky ve zmiňované digitální síti.

Ochsenkopf v současné době využívá vyzářený výkon 10 kW, od regulátora má však povolenou dvojnásobnou sílu, tedy 20 kW. Vylepšení technických parametrů pochopitelně znamená větší pravděpodobnost zachycení digitální sítě Oberfranken dále od hranic s Bavorskem. Za tímto účelem však poslouží nejlépe venkovní anténa pro III. pásmo, které se v minulosti využívalo pro analogovou terestrickou televizi. „Je možné, že po navýšení výkonu bude multiplex zachytitelný i v Praze,“ připustil programový šéf Kultradia.

autor: lukpo
Spustit audio