DAB+ vysílač Ochsenkopf s třemi novými stanicemi, stanoviště skončilo na kanálu 10D

30. červen 2017

V případě, že dojde již zítra k dvojnásobnému navýšení výkonu, výrazně by se mělo zlepšit i pokrytí multiplexu směrem do Čech.

Z bavorského vysílače Ochsenkopf odstartoval nový digitální rozhlasový multiplex Oberfranken. Ten vznikl rozšířením stávající nabídky BR Franken se stanicemi Bayern 1 a Bayern 2 o privátní stanice Rock Antenne (80 kbps), Absolut Hot (72 kbps) a Kultradio (72 kbps). Parametry příjmu zůstaly beze změny, takže kanál je 10B a výkon 10 kW ve vertikální polarizaci. Web ukwtv.de potvrzuje, že k 1. červenci by mělo dojít k navýšení na 20 kW.

V případě, že dojde již zítra k dvojnásobnému navýšení výkonu, což už v e-mailové korespondenci s naším spolupracovníkem Pavlem Bártou potvrdila stanice Kultradio, výrazně by se mělo zlepšit i pokrytí multiplexu směrem do Čech. V sousedním Bavorsku zároveň dochází k postupnému vypínání vysílačů na kanálu 10D. Právě na Ochsenkopfu došlo k jeho vypnutí dnes. Radio Galaxy, které by se mělo přesunout také do sítě na kanálu 10B prozatím v multiplexu šířeno není. To by se však mělo brzy změnit. Seznam vysílačů na kanálu 10D, které ještě zbývá přeladit, najdete v tomto seznamu.

autor: lukpo
Spustit audio