Den otevřených dveří v Českém rozhlase tentokrát až do nočních hodin

30. květen 2017

V Galerii Vinohradská 12, kde na vás dýchne rozhlasová historie, si prohlédnete aktuální výstavu Hudba ve spirále a navštívíte Den s digitálním rádiem.

V sobotu 10. června opět otevřeme pro všechny návštěvníky dveře rozhlasového komplexu na Vinohradské a Římské ulici v Praze 2. Rozhlasovou budovu všem představí průvodci z řad zaměstnanců, přístupná bude také Galerie Vinohradská 12 a doprovodný program je připraven v Balbínově ulici. Den otevřených dveří tentokrát plynule přejde v Pražskou muzejní noc. Budovy tak budou přístupné až do jedné hodiny ranní.

Ke komentovaným prohlídkám od 9 do 17 hodin je nutná časová vstupenka, kterou si bude možno zdarma objednat na telefonu, který zveřejníme cca týden před akcí. Na noční procházku není žádná rezervace potřeba. Pro všechny je připravena prohlídka vysílacích studií, a to včetně prostor, kde vznikají digitální stanice Radio Wave, Rádio Junior nebo ČRo Jazz. Návštěvníci se mohou těšit na setkání s lidmi, kteří vysílání připravují, přenosový vůz a další program. Potěší i vystoupení Tonyi Graves nebo Moniky Načevy.

V Galerii Vinohradská 12, kde na vás dýchne rozhlasová historie, si prohlédnete aktuální výstavu Hudba ve spirále o vývoji gramofonového průmyslu v Čechách a na Moravě od roku 1890 po současnost. Chybět nebude již několikrát avizovaný Den s digitálním rádiem, který pořádáme ve spolupráci se západočeským operátorem RTI cz. Upozorňujeme, že z důvodu zvýšení bezpečnosti nás všech není povoleno do budov Českého rozhlasu vnášet žádné zbraně, příchozí budou procházet bezpečnostními rámy. Věříme, že toto opatření pochopíte.

autoři: zuf , lukpo , Alice Beranová
Spustit audio