Dětská rozhlasová stanice Radio Teddy zvažuje rozšíření DAB distribuce

8. srpen 2016

Tematické rádio by se mohlo objevit v digitální síti například vedle programů egoFM, Radio Regenbogen, Radio 7 a Die Neue Welle.

Dětská rozhlasová stanice Radio Teddy zvažuje rozšíření distribuce pozemního digitálního rozhlasového vysílání DAB+ o německou spolkovou zemi Bádensko-Württenbersko. Informoval o tom web Radio Woche. Stanice už má zkušenost s touto technologií v Hesensku a Porýní-Falci. „Máme zájem i o další VKV frekvence a budeme usilovat o to, aby se Radio Teddy stalo celoplošnou stanicí,“ konstatovala šéfka stanice Katrin Helmschrott.

Radio Teddy by po účasti ve výběrovém řízení ve zmíněné spolkové zemi mohlo obsadit volnou kapacitu, která vznikla v multiplexu „DRS BW“ po odchodu Radia Paradiso. Mezi nejsilnější vysílače této sítě patří s deseti kilowatty Heidelberg a Stuttgart (oba s vertikální polarizací). Ve stejném multiplexu vysílá i Schwarzwaldradio, které plánuje od září přejít na celoplošnou distribuci, tedy na kanál 5C. Distribuce ve dvou sítích dostupných v Bádensku-Württenbersku by ztrácela smysl. Součástí multiplexu na kanálu 11B (síť DRS BW) jsou mimo jiné stanice egoFM, Radio Regenbogen, Radio 7 a Die Neue Welle.

autor: lukpo
Spustit audio