Dětské Radio Teddy začne vysílat v Bádensku-Württenbersku díky DAB

29. září 2016

Aktuální zpráva Digital Report referuje o tom, že digitální rozhlas DAB+ přijímá v současné době v této spolkové zemi 14,5 % domácností.

Dětská rozhlasová stanice Radio Teddy začne od října šířit svůj signál prostřednictvím digitální technologie DAB+ ve spolkové zemi Bádensko-Württenbersko. Odpovídající licenci vydal tamní regulátor Medienrat und Vorstand der Landesanstalt für Kommunikation (LFK). S rozšířením lze počítat v rámci multiplexu na kanálu 11B, který pokrývá svým signálem mimo jiné i města Stuttgart, Ulm nebo Heidelberg. Celkem se jedná asi o polovinu území spolkové země.

Aktuální zpráva Digital Report referuje o tom, že digitální rozhlas DAB+ přijímá v současné době ve spolkové zemi Bádensko-Württenbersko 14,5 % domácností. Na celostátní úrovni je to 12,6 %. V současné době tu fungují kromě celoplošného rozhlasového multiplexu na kanálu 5C, který funguje po celém Německu, také regionální multiplexy. Regionální síť DRS BW, která bude obsahovat i Radio Teddy, dále nabízí například Radio 7, bigFM nebo Schwarzwaldradio. Právě tato stanice nedávno vstoupila i do celoplošné distribuce a díky DAB je jí možné poslouchat i na omezeném území Čech.

autor: lukpo
Spustit audio