Digitalizace rádia velkým tématem regionálních stanic Českého rozhlasu

30. listopad 2017

O tématu pohovoří člověk nejpovolanější, ředitel Úseku techniky a správy Českého rozhlasu Karel Zýká. Zeptat se ho můžete i vy.

Digitálnímu vysílání DAB+, které se dnes rozšířilo i do Brna, Ostravy a Plzně, se ve svém vysílání průběžně věnují všechny stanice Českého rozhlasu. Po 20. hodině mu budou speciální hodinový blok věnovat regionální okruhy. Do studia pořadu Kontakt přijde člověk na tuto problematiku nejpovolanější, ředitel Úseku techniky a správy Českého rozhlasu Karel Zýka, kterého si k mikrofonu pozval Jaromír Ostrý.

„Rozhlas je posledním analogovým médiem a jako takový musí usilovat o modernizaci způsobu svého vysílání. Digitální rozhlasové vysílání přináší posluchačům širší programovou nabídku, vyšší kvalitu přenášeného audio signálu a zcela nové služby, které umožňují přenos grafických a textových informací na displeje rozhlasových přijímačů. Zároveň umožňuje propojení s ostatním digitálním světem. Jeho významnou výhodou je, že pro posluchače je zdarma,“ komentoval dnešní expanzi digitálního rádia do dalších regionů Martin Gebauer, generální ředitel Českých Radiokomunikací, které technicky chod multiplexu ČRo DAB+ zajišťují.

autor: lukpo
Spustit audio