Digitální DRadio Wissen s novým názvem, od května jako Deutschlanfunk Nova

28. duben 2017

Deutschlandradio se chce charakterizovat nadále jako symbol a záruka kvalitní žurnalistiky. Rozhlasová rodina je jedním z největších propagátorů digitálního rádia DAB+ v Německu.

Od května se bude rozhlasová rodina Deutschlandradio identifikovat pod novým a jednotným názvem Deutschlandfunk. Hlavní stanice si ponechává stejnojmenný název, Deutschlandradio Kultur se stane okruhem Deutschlanfunk Kultur a čistě digitální stanice DRadio Wissen se mění na Deutschlandfunk Nova. V Česku bude možné novinky registrovat díky přeshraničnímu zásahu DAB+, na satelitu Astra, v mobilních aplikacích nebo internetu.

Stanice dostanou nový jednotný grafický vizuál, změn se dočkají také webové stránky, zpravodajská aplikace Dlf24 (Deutschlandfunk 24) a logo okruhů, která jsou k dispozici na různých platformách – on-line služby pro poslech rádia, festivaly, výstavy a podobně. Deutschlandradio se chce charakterizovat nadále jako symbol a záruka kvalitní žurnalistiky. Rozhlasová rodina je jedním z největších propagátorů digitálního rádia DAB+ v Německu. Vysílatel nedávno oznámil, že je připraven odejít z pásma VKV, pokud tyto vysílače nebudou přiděleny ve výběrovém řízení novým subjektům.

autor: lukpo
Spustit audio