Digitální přijímač Titus II s podporou DAB+ i DRM je připraven do výroby

15. září 2017

Zajímavostí je, že výrobce dá novinku do prodeje nejen jako samostatný přijímač, ale poskytne i technické řešení ostatním výrobcům. Podporuje i doplňkové služby.

Digitální rozhlasový přijímač Titus II, který zvládne příjem rádia ve standardech DAB, DAB+ i DRM, je připraven do výroby. Informuje o tom web Radio World. Produktová novinka, která se prvního představení odborné veřejnosti dočkala již v loňském roce, vznikla ve spolupráci společností Titus SDR / Patron X, Jasmin-Infotech, TWR a Fraunhoferova mezinárodního institutu. Dotykový přijímač s displejem funguje na OS Android a podporuje Wifi a Bluetooth.

Zajímavostí je, že Titus SDR dá novinku do prodeje nejen jako samostatný přijímač, ale poskytne i technické řešení ostatním výrobcům, kteří by se o technologii zajímali. Know-how v oblasti vývoje produktů poskytnula Patron X. Fraunhoferův institut IIS se postaral o samotné ovládání přijímače. Nová platforma bude podporovat nejnovější zvukové kodeky včetně formátu xHE-AAC. Kromě digitálního rozhlasu bude přijímač podporovat i analogové VKV rádio a takzvaný Amplitude modulation signalling system (AMSS). Uživatel bude moci využívat i doplňkových datových služeb v rámci DAB i DRM.

autor: lukpo
Spustit audio