Digitální rádio věnované speciálně rozhovorům odstartuje v Hesensku

1. duben 2016

Stanice by se měla objevit v multiplexu fungujícím na kanálu 11C, o němž web Digitální rádio v nedávné době informoval v souvislosti s projektem Radia X.

V Hesensku může začít díky rozhodnutí tamního regulátora LPR vysílat stanice Interview Radio. Stanice bude koncipována jako čtyřiadvacetihodinový tematický program zaměřený na pořady zejména s žánrem rozhovoru, což vyplývá již ze samotného názvu. A na jaká témata bude stanice interview vysílat? Půjde o všechny možné oblasti a odvětví – politiku, ekonomiku, kulturu, literaturu, média, divadlo a internet. Stranou by nemělo zůstat ani životní prostředí, výzkum, medicína, vzdělávání, zdravá životospráva a sport.

Ve kterém multiplexu se stanice objeví, je celkem nasnadě. Jedinou volnou digitální zemskou sítí, která připadá v tomto směru v úvahu, je „DR Hessen“ na kanálu 11C. Ta již obsahuje stanice FFH, Harmony.fm, Planet Radio, Absolut HOT, Radio Teddy, Mega Radio SNA, ERF Pop a Radio X. Právě o posledním jmenovaném okruhu už vás web Digitální rádio v nedávné době informoval. Multiplex na kanálu 11C funguje z vysílačů Großer Feldberg, Frankfurt (Main) Europaturm a Mainz-Kastel. Jejich výkon je v řádu jednotek kilowattů.

autor: lukpo
Spustit audio