Digitální rozhlas DAB+ chtějí provozovat v Rakousku čtyři firmy

29. březen 2017

Probíhající informace o výběrovém řízení, které má skončit 12. června, byly zveřejněny v rámci odborné konference za účasti operátorů a rozhlasových stanic.

Do výběrového řízení na operátora digitálního rozhlasového vysílání DAB+ se v Rakousku přihlásily čtyři firmy. S odvoláním na agenturu APA o tom informoval ve své on-line verzi deník derStandard. Telekomunikační firmu ORS (dceřinou společnost veřejnoprávního rozhlasu a televize ORF) doplňují Uplink Network, Divicon Media a RTG Radio Technikum. Poslední jmenovaná společnost je součástí Vídeňské technologické univerzity, která již má s DAB+ zkušenosti.

Probíhající informace o výběrovém řízení, které má skončit 12. června, byly zveřejněny v rámci odborné konference za účasti operátorů a rozhlasových stanic, jež se konala včera. Jejím pořadatelem bylo sdružení Digitalradio Österreich. Divicon Media má zájem o vybudování vysílací infrastruktury po celém Rakousku stejně jako ORS. Známá je zejména její hlinková síť v Düsseldorfu. Naopak RTG představila koncept regionálního multiplexu pro Vídeň. O novou technologii je i přes její blokování ze strany dominantních hráčů ORF a Kronehit zájem. Celkově by mohlo jít až o 40 subjektů.

autor: lukpo
Spustit audio