Digitální stanice BR Heimat má v Bavorsku po roce úspěch, naladíte ji i v Česku

2. únor 2016

Zájemci zejména v západních Čechách mohou tuto stanici naladit prostřednictvím některého z DAB vysílačů s přeshraničním zásahem.

Přesně před rokem zahájil bavorský veřejnoprávní rozhlas vysílání svého tematického, čistě digitálního okruhu BR Heimat. Zájemcům je k dispozici mimo jiné v rámci digitálního multiplexu DAB+ na tamním kanálu 11D, prostřednictvím satelitu Astra (pozice 19,2 stupně) a také díky kabelovým rozvodům i internetu.

Po ročním fungování hodnotí Bayerischer Rundfunk tuto stanici jako velmi úspěšnou, dokonce nejúspěšnější digitální okruh ve svém portfoliu. Prostřednictvím technologie DAB+ je denní zásah stanice okolo 110 tisíc posluchačů a jako živý stream na internetu si ho v prosinci 2015 naladilo pět tisíc lidí.

Zájemci v České republice, zejména v západních Čechách, mohou tuto stanici naladit prostřednictvím některého z bavorských DAB vysílačů s přeshraničním zásahem. Jak ukazuje Bavorský rozhlas, spouštění speciálních stanic v rámci této technologie má rozhodně smysl. Zájemce nemusí platit žádné dodatečné poplatky za připojení k internetu a podobně.

Naší západní kolegové tak potvrdili, že sázka na lidovou hudbu, která zde má velkou popularitu, se vyplatila. Úspěch stanice BR Heimat potvrzuje i fakt, že tento žánr úplně zmizí ze stanice Bayern 1 a bude ho tak možný poslouchat pouze digitálně

autor: lukpo
Spustit audio