Doplňkové informace sehrály významnou roli na stanici Regina DAB Praha

26. červenec 2017

Digitální okruh ukázal, že slideshow se stala pro stanice Českého rozhlasu naprosto standardní výbavou, která k digitálnímu pozemnímu rádiu neodmyslitelně patří.

Nejposlouchanější digitální stanice Českého rozhlasu, tedy Regina DAB Praha, ukázala v úterý 25. července poprvé sílu slideshow v rámci distribuce pozemního digitálního rádia. Jedná se o zobrazování doplňkových obrazových informací pro DAB+ přijímače s barevným displejem. V rámci pátrání po dvou ztracených holčičkách z Prahy 8, které mělo naštěstí dobrý konec, vysílala doprovodný text i grafiku.

Regina DAB Praha tak ukázala, že slideshow se stala pro stanice Českého rozhlasu naprosto standardní výbavou, která k digitálnímu pozemnímu rádiu neodmyslitelně patří. Jak uvedl pro web Digitální rádio Karel Zajíc, vedoucí programu rozhlasového studia této stanice, do budoucna je připraveno pro potřeby slideshow několik speciálních grafických šablon. „Každý den využíváme počasí a programové tipy. Dále ještě máme šablony na mimořádnou zprávu a na dopravu,“ doplnil Zajíc.

Mimořádná zpráva (slideshow) na Regina DAB Praha
autor: lukpo
Spustit audio