Druhý celoplošný DAB+ multiplex odstartuje v Německu do devíti měsíců, vítěz je známý

7. červen 2017

„Jde o důležitý mezník v dalším úspěšném vývoji pozemního digitálního vysílání,“ konstatoval Wolfgang Breuer, generální ředitel Media Broadcast.

Provozovatelem druhého celoplošného digitálního rozhlasového multiplexu v Německu bude společnost Antenne Deutschland, společný projekt telekomunikační společnosti Media Broadcast a firmy Absolut Digital. V úterý o tom rozhodli na berlínské konferenci po intenzivní diskusi zástupci mediálních regulátorů jednotlivých spolkových zemí. Antenne Deutschland se zavázala, že druhý celoplošný DAB+ multiplex odstartuje do devíti měsíců.

Zástupci obou subjektů se zavázali k tomu, že už od samého počátku poskytnou atraktivní a pestrou programovou nabídku. Tu jako zkušený vysílatel zajistí Absolut Digital známá například díky stanicím Absolut Relax nebo Absolut Hot. „Vážíme si důvěry, kterou nám svěřily mediální orgány, a to jak v oblasti programové nabídky, tak i do pověsti obou společností. Jde o důležitý mezník v dalším úspěšném vývoji pozemního digitálního vysílání,“ konstatoval Wolfgang Breuer, generální ředitel Media Broadcast.

„Jsem přesvědčen, že další programová nabídka má významný potenciál a přinese růst rozhlasové reklamy na německém trhu,“ doplnil Willi Schreiner, generální ředitel společnosti Absolute Digital, která je připravena DAB+ vysílání v Německu naplnit exkluzivním obsahem. Firma například v nástřelu slíbila vysílání tematických streamů zaměřených na aktuální hity, písničky 70., 80., 90. let a milénia, jazz, rock a řadu dalších žánrů. Technické parametry sítě v současné době prozatím nejsou známé, nicméně využity budou v případě Media Broadcast kóty jako u prvního celoplošného DAB+ multiplexu.

autor: lukpo
Spustit audio