Druhý celoplošný DAB multiplex v Německu? Možné indicie tu jsou

4. duben 2016

Německý web Satellifax.de připomíná období před dvěma lety, kdy se objevila společnost Private Radio Deutschland GmbH. Právě ta chtěla takovou síť provozovat.

V sousedním Německu funguje jedna celoplošná síť pozemního digitálního rozhlasu DAB/DAB+. Dlouhodobě se zde spekuluje o možnosti, že by mohla vzniknout druhá takováto síť. Naděje tentokrát vzbudil text, který publikoval tamní web Satellifax.de. Podle jeho informací se objevilo konsorcium, jež žádost na vznik druhého multiplexu podá. Bližší podrobnosti však v tuto chvíli nejsou známy. Není tedy jasné to, kdo žádost podává, ani které rozhlasové stanice by v takové síti vysílaly. Satellifax se odvolává na dobře informovaný zdroj.

Německý web připomíná období před dvěma lety, kdy se objevila společnost Private Radio Deutschland GmbH. Právě ta chtěla takovou síť provozovat. Od té doby však o této firmě nebylo slyšet a v tuto chvíli není jasné, jaký je její další osud. První celoplošná digitální síť od našich západních sousedů obsahuje v současné době stanice Deutschlandfunk, Deutschlandradio Kultur, Deutschlandradio Wissen, Deutschlandradio DokDeb, ERF Plus, Absolut Relax, Energy, Schlagerparadies, sunshine live, Radio BOB, Klassik Radio a Radio Horeb. V Německu dále funguje řada zemských a regionálních DAB sítí.

autor: lukpo
Spustit audio