egoFM díky DAB+ již brzy po celém Bavorsku

22. srpen 2017

Stanice zároveň přenechá svou přenosovou kapacitu ve stávajících oblastech, kde již působí, tedy v Mnichově, Ingolstadtu, Norimberku a Augsburgu.

Německá rozhlasová stanice egoFM bude již brzy dostupná po celém Bavorsku. Umožní ji to šíření prostřednictvím řady regionálních multiplexů po celém Bavorsku. egoFM získala licenci pro DAB+ distribuci na jednom z posledních zasedání tamního mediálního regulátora BLM. Licence pro digitální šíření je platná do začátku srpna 2025 a týká se oblasti Oberfranken, Unterfranken, Mainfranken, Oberpfaltz-Niederbayern a Oberbayern Schwaben.

egoFM zároveň přenechá svou přenosovou kapacitu ve stávajících oblastech, kde již působí, tedy v Mnichově, Ingolstadtu, Norimberku a Augsburgu. Proč se rozhodl bavorský regulátor udělit licenci právě egoFM? Důvodem má být skutečnost, že stanice není zaměřena na hlavní hudební proud (mainstream), ale snaží se objevovat nové talenty. egoFM ja zaměřena zejména na urban music a je určena pro věkovou skupinu posluchačů ve věku od 20 do 40 let. Aktuální zprávy jsou ve všední den vysílány každou půlhodinu, o víkendu po hodině.

autor: lukpo
Spustit audio