egoFM v Bavorsku na celostátní úrovni, novou stanici v DAB+ naladíte i u nás

31. srpen 2017

Provozovatel uvedl, že se těší na nové posluchače a doufá v obohacení programové nabídky v Bavorsku. Stanice je zaměřena zejména na čerstvé objevy hudební scény.

Ve středu 30. srpna úderem patnácté hodiny byla zahájena v několika německých rozhlasových DAB+ sítích distribuce německého privátního programu egoFM. Stanice se stala mimo jiné i součástí multiplexu Oberfranken, který je na omezeném území Čech zachytitelný z vysílače Ochsenkopf na kanálu 10B. Okruh tak doplňuje v multiplexu řadu bavorských komerčních stanic a regionální verze Bayern 1 a Bayern 2.

Provozovatel uvedl, že se těší na nové posluchače a doufá v obohacení programové nabídky v Bavorsku. Stanice je zaměřena zejména na čerstvé objevy hudební scény a nehraje notoricky známé mainstremové interprety. Právě s tímto projektem egoFM uspěla oproti ostatním žadatelům u tamního regulátora. Stanice je dostupná s datovým tokem 64 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. Pro nalezení egoFM postačí přijímač znovu proladit, případně se program v nabídce objeví sám při přepnutí rádia na daný multiplex.

autor: lukpo
Spustit audio