Garmin umožní párovat své navigace se systém dopravních informací v DAB

16. září 2016

Firma uvádí, že jednou z výhod je rychlejší přístup uživatelů k datům o dění na komunikacích – až osmdesátkrát oproti „analogovému“ systému RDS-TMC.

Americká společnost Garmin, známý výrobce navigačních systémů do automobilů, umožní spárovat tato zařízení s digitálními rádii podporujícími technologii DAB+ za účelem získání kvalitnějšího dopravního zpravodajství pro řidiče. Firma to oznámila na svém blogu. Novinka se bohužel týká prozatím pouze Itálie, nicméně není vyloučeno, že bude k dispozici i na dalších trzích. Garmin nicméně podporuje párování ve všech zemích, kde DAB funguje.

Firma uvádí, že jednou z výhod je rychlejší přístup uživatelů k datům o dění na komunikacích – až osmdesátkrát oproti „analogovému“ systému RDS-TMC. To je pro řidiče velmi důležité ve chvíli, kdy se musí rozhodovat například v horizontu minut. Velmi dobře propracovaný systém dopravního zpravodajství je v souvislosti s technologií DAB+ v sousedním Německu. Na novince fungující od začátku srpna spolupracovat Garmin s rozhlasovou rodinnou RTL 102.5, která zajistí distribuci signálu prostřednictvím svého multiplexu k majitelům moderních navigací.

autor: lukpo
Spustit audio