Hamburk hlásí plnou kapacitu pro DAB+, objeví se v něm dvě nové stanice

8. březen 2017

V Hamburku jsou k dispozici celkem tři rozhlasové sítě. Kromě multiplexu „Hamburg K11C“ jde dále o veřejnoprávní NDR a celoplošný DR Deutschland.

Kapacita digitálního rozhlasového multiplexu „Hamburg K11C“ je již plně obsazena. Mediální regulátor pro region Hamburg / Šlesvicko-Holštýnsko oznámil rozšíření této sítě o stanice Hamburg a Hamburg Zwei. Jejich zařazení se očekává na konci tohoto měsíce. Digitální rozhlasový multiplex je možné zachytit z vysílače Hamburg/Heinrich-Hertz-Turm, který šíří signál výkonem 4 kW ve vertikální polarizaci.

Kromě stanic Hamburg a Hamburg Zwei budou moci obyvatelé v tomto regionu přijímat také okruhy Radio Paradiso, MegaRadio, 80s80s, HLRdigital, pure fm, Antenne Sylt, R.SH, ERF Pop a lulu.fm. V Hamburku jsou k dispozici celkem tři rozhlasové sítě. Kromě multiplexu „Hamburg K11C“ jde dále o veřejnoprávní NDR a celoplošný DR Deutschland. Nabídka digitálně šířených stanic v tomto regionu je tak poměrně bohatá. Ostatní digitální multiplexy jsou navíc dostupné i z vysílače Hamburg-Moorfleet.

autor: lukpo
Spustit audio